Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Hielbeschermer

Hielbeschermers zorgen ervoor dat de hiel vrij komt te liggen. Hierdoor komt er geen druk op de hiel. Druk veroorzaakt of verergert doorligplekken. Hielbeschermers zijn gemaakt van verschillende materialen.

Inhoud

  Inhoud

  Gepubliceerd op: 10-09-2023

  Waarvoor dient een hielbeschermer?

  Hielbeschermers hebben als doel om de hiel vrij te leggen. Hierdoor zorgen ze ervoor dat decubitus niet verergert of pas later - of helemaal niet - ontstaat.

  Hoe werkt een hielbeschermer?

  De beschermer is zo gemaakt dat de kwetsbare hiel in principe niet in contact met iets anders, bijvoorbeeld het matras, kan komen.

  Belangrijk om te weten

  • Er bestaan veel verschillende types hielbeschermer. Raadpleeg daarom voor aanschaf een deskundige.
  • U kunt sommige hielbeschermers ook als elleboogbeschermer gebruiken.

  Productoverzicht

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactHielbeschermer met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: