Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Scooter met drie wielen

Scooters met drie wielen of driewielscooters gebruikt u als u zelfstandig buiten over (middel)lange afstand wilt rijden op plaatsen waar u ook met een bromfiets, e-bike of motor zou rijden. U heeft daarvoor wel genoeg kracht nodig in armen en handen om de scooter goed te bedienen. U kunt ook nog in ieder geval korte afstanden lopen en rechtop blijven zitten.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een driewielscooter?

  Driewielscooters kantelen minder snel. Met een driewielscooter rijdt u buiten met een benzinemotor grote afstanden en met accu’s tot een afstand van ongeveer 45 kilometer. U kunt lange afstanden afleggen met de toegestane snelheid en iemand laten meefietsen.

  Hoe werkt een driewielscooter?

  Elektrische driewielscooters werken op een oplaadbare accu. Standaard driewielscooters hebben een benzinemotor. U kunt bijzondere modellen nemen of aanpassingen laten aanbrengen om bediening of zitcomfort  geschikt te maken. Bijvoorbeeld een volautomatische scooter, een stoelzitting met armleuningen, het verplaatsen van gas en rem of voetrem.

  Belangrijk om te weten 

  • U bent verplicht de scooter te verzekeren en u heeft een rijbewijs nodig. 
  • Het rijden met deze scooters vereist dat u een beetje kunt lopen en staan, dat u een redelijke rompbalans (wegzakken) heeft en dat u uw armen en handen goed kunt gebruiken. 
  • Informeer naar accessoires en mogelijkheden om driewielscooters meer op maat te laten aanpassen, bijvoorbeeld zittingen en extra zitondersteuning. 

  Productoverzicht

  Alternatieven 

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie 

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactScooter met drie wielen met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 14-09-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: