Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Raamopener

Heeft u minder kracht in de handen of moeite met reiken? De raamopener gebruikt u om op afstand ramen te openen en te sluiten of op een kier te zetten.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een raamopener?

  Raamopeners maken het mogelijk om zelfstandig ramen open en dicht te doen als u minder ver kunt reiken, minder kracht heeft of niet gemakkelijk opstaat, loopt en weer gaat zitten. U gebruikt een raamopener ook als u anders op een trapje moet staan om een raam te openen of sluiten.

  Hoe werkt een raamopener?

  De eenvoudige modellen zijn losse verlengde stelen of stelen die zijn vastgemaakt aan de raamsluitingen. Daarnaast bestaan er ook een elektrische raamopener die met een afstandsbediening werkt.

  Productoverzicht

  Uitvoeringen

  • Losse verlengers waarmee u het bestaande sluitwerk van bijvoorbeeld een bovenraam bedient. Dit zijn meestal universele verlengers.
  • Verlengstukken voor de hendel of verlengd sluitwerk als vervanging van standaard sluitwerk, zoals een verlengde spagnolet.
  • Automatische raamopeners en -sluiters waarmee u ramen elektrisch of elektronisch bedient. Sommige kunt u via een smartphone of tablet bedienen.

  Alternatieven

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactRaamopener met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 12-12-2023 

  Deel deze pagina via: