Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Gordijnen, automatisch

Als het openen en sluiten van gordijnen u moeite kost, kunt u gebruik maken van een automatisch systeem. Daarmee openen en sluiten de gordijnen automatisch op een door u van te voren ingestelde tijd (timer). Het systeem werkt ook op een lichtsensor of met afstandsbediening.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dienen automatische gordijnen?

  Automatische bediening van gordijnen biedt een oplossing voor mensen die niet of moeilijk de gordijnen zelf met de hand kunnen open- en dichtdoen. Een lichtsensor helpt als iemand regelmatig vergeet de gordijnen te openen of te sluiten, bijvoorbeeld door dementie.

  Hoe werken automatische gordijnen?

  De gordijnen hangen aan een speciale gordijnrail met motor of aan uw eigen gordijnrails. Met een timer stelt u de tijden van openen en sluiten in. Dit is per dag instelbaar. Andere mogelijkheden zijn een afstandsbediening (radiografische zender), waarmee u met een druk op de knop de gordijnen opent en sluit of een lichtsensor die op zonlicht reageert.

  Belangrijk om te weten

  • Vraag een expert om samen met u de mogelijkheden en wensen op een rijtje te zetten en de woning te bekijken.
  • De bediening van de gordijnen als onderdeel van een domotica-installatie waarmee u ook verwarming en verlichting in huis regelt.
  • Systemen met draadloze bediening via touchscreen, afstandsbediening, draadloze schakelknop of via smartphone of tablet.
  • Ook mogelijkheden van bedienen met Google Assistent, Apple Siri en Amazon Alexa.
  • Te koop bij woningspeciaalzaken, doe-het-zelfzaken en bouwmarkten of tweedehands en geschikt voor verschillende typen gordijnen.

  Productoverzicht

  Alternatieven

  • Alles in een pakket met een systeem dat u aan uw eigen rails bevestigt, met app en instructiefimpjes voor het monteren. Werkt ook samen met diverse Smart home systemen.
  • Automatische rolgordijnen.

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactGordijnen, automatisch met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 07-08-2023 

  Deel deze pagina via: