Vergoedingen hulpmiddelen

Welk hulpmiddel wordt door wie en via welke wet of regeling vergoed? Waar klop ik als eerste aan? De keuzehulp leidt u naar deze eerste stap in de wereld van vergoedingen. Kleine alledaagse hulpmiddelen koopt u in een huishoudwinkel, hulpmiddelenwinkel of tweedehands. Ezelsbruggetje: zou ik het zelf sowieso hebben aangeschaft, dan volgt er geen vergoeding. Neem iets als bestek; aangepast bestek krijgt u niet vergoed. Dat heet algemeen gebruikelijk.

 

 

Tips:

  • Wilt u in aanmerking komen voor een vergoeding en heeft u een medische indicatie? Wacht op goedkeuring van de vergoedende instantie voordat u iets koopt.
  • Gaat u met uw gemeente praten over hulpmiddelen en zorg (keukentafelgesprek) dan heeft u recht op een onafhankelijke cliëntondersteuner, geef dit aan bij het aanvragen van het gesprek.
  • Wilt u geen zorghulpmiddelen in natura, vraag dan een indicatie aan voor een pgb. Informatie kunt u vinden op www.overheid.nl.
  • Heeft u een laag inkomen, informeer bij uw gemeente voor ondersteuning in de vorm van aanvullende bijstand.

Wetten en regelingen:

Niet gevonden wat u zocht? Neem dan contact met ons op.

Aan de informatie in deze documenten kunnen geen rechten worden ontleend.

 

Vindt u de informatie op deze pagina nuttig?

 

Bedankt voor uw feedback!

Met uw feedback kunnen we onze website nog beter maken. Klik op het kruisje om verder te gaan.

Deel deze pagina

U kunt hier meer informatie vinden over het delen op social media. Door te klikken op één van onderstaande knoppen wordt u direct doorverwezen naar de betreffende social media.

Facebook Twitter LinkedIn

Bedankt voor uw feedback!

Zou u ons een toelichting willen geven op de feedback?
Klik hier voor het formulier