Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Aanvullende materialen

Aanvullende materialen bij incontinentie maken uw dagelijkse activiteiten makkelijker of zelfs mogelijk. U gebruikt deze aanvullende materialen naast absorberende, afvoerende of afsluitende continentiematerialen. Om het effect te verbeteren of bijwerkingen te verminderen. Bijvoorbeeld: beschermingsproducten die uw huid schoon en droog houden. Maar ook speciale kleding en beddengoed.

Inhoud

  Inhoud

  Deze pagina is onderdeel van de informatie over incontinentiematerialen.

  Materialen voor huidbescherming

  Uw huid kan beschadigd raken door ongewild verlies van urine en/of ontlasting. Goede hygiëne is belangrijk om ernstige schade te voorkomen of te beperken. Materialen voor huidbescherming kunnen daarbij helpen. Voorbeelden:

  • Zinkhoudende huidverzorgingsproducten: vettige zalf, crème of olie met drogend effect.
  • Lanolinehoudende huidverzorgingsproducten: crème of olie met vochtinbrengend effect.
  • Barrière-producten: vochtwerende huidcrème of -spray.
  • Reinigingsdoekjes: vochtige tissues voor grondige reiniging en verzorging van de huid.
  • Huidbeschermingsdoekjes: doekjes die een beschermend laagje op de huid aanbrengen bij het gebruik van condoomkatheters.

  Materialen voor bescherming van bed of stoel

  Als u incontinentiematerialen goed gebruikt, is de kans op lekken zeer klein. Die kans is groter als u een nieuw materiaal uitprobeert. Meestal is het dan genoeg om tijdelijk een wegwerponderlegger te gebruiken. Wilt u voor langere tijd een stoel of matras beschermen? Dan bestaan er wasbare onderleggers in verschillende uitvoeringen, duurzamer en beter voor het milieu.

  • Wegwerp (stoel)onderlegger. Meer informatie.
  • Wasbare bedonderlegger met instopstroken. Meer informatie.
  • Vochtdicht hoeslaken.
  • Vochtdicht incontinentiematras

  Speciale incontinentiekleding

  Bij lichte incontinentie kan het gebruik van speciaal incontinentie-ondergoed al genoeg zijn. En het zit bovendien erg comfortabel. Het dragen van een lang hemd dat tussen de benen gesloten wordt (body) voorkomt dat absorberende incontinentiematerialen ongewild zichtbaar zijn.

  Verder zijn er speciale incontinentiebeschermbroekjes die lekken helpen voorkomen en onmisbaar zijn bij sommige soorten wasbare incontinentiematerialen. Om bepaalde soorten inlegverband goed te gebruiken, zijn er speciale fixatiebroekjes. 

  Voorbeelden van speciale incontinentiekleding:

  Meer incontinentiematerialen

  Lees ook de informatie over andere incontinentiematerialen:

  Of bekijk alle informatie over incontinentiematerialen.

  Deel deze pagina via: