Over de Vilans Hulpmiddelenwijzer


Als u ouder wordt of een ziekte of beperking hebt, gaan dagelijkse handelingen niet altijd meer vanzelf. Gelukkig zijn er honderden hulpmiddelen die u kunnen helpen. Maar om iets te kiezen dat bij u past, heeft u eerlijke  informatie nodig. Onafhankelijk en betrouwbaar.

Die informatie vindt u op deze website: Hulpmiddelenwijzer.nl. Wat het is, waarvoor u het kunt gebruiken, hoe het zit met vergoedingen, welke varianten er zijn.
 
Kortom, alle informatie die handig is als u de aanschaf van een hulpmiddel overweegt. Zo kunt u eenvoudiger een goede keus maken.


Animatie over de Hulpmiddelenwijzer, hoe gebruikt u het?
 

Over Vilans

De Hulpmiddelenwijzer is ontwikkeld door Vilans in opdracht van het ministerie van VWS. Vilans is het landelijke kenniscentrum voor de langdurende zorg. We ontwikkelen nieuwe, praktijkgerichte kennis en we helpen zorgorganisaties die kennis toe te passen in de praktijk. Dat doen wij samen met professionals, bestuurders, beleidsmakers, managers en cliënten. Zo houden we de zorg voor ouderen, gehandicapten en chronisch zieken efficiënt, betaalbaar én van goede kwaliteit.
 
Meer informatie vindt u op www.vilans.nl.
 

Partners

 
De Hulpmiddelenwijzer werkt samen met veel organisaties en initiatieven. Bekijk alle partners.
 

Zoeken en vinden

 
U kunt op verschillende manieren zoeken in de Vilans Hulpmiddelenwijzer:
  • Met de zoekmachine die u bovenaan iedere pagina terugvindt.
  • Op activiteit, bijvoorbeeld eten en drinken, huishouden of communicatie.
  • Op specifieke ziekte of beperking: Speciaal voor …
  • Op specifieke doelgroep: Speciaal bij …
     

Meer weten?

Deel deze pagina