Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Plumeau

Heeft u moeite met het afstoffen van uw meubels en/of andere voorwerpen? Met een plumeau maakt u plekken schoon waar u anders niet goed bij kan.

Inhoud

  Inhoud

  Gepubliceerd op: 29-08-2023

  Waarvoor dient een plumeau?

  Met een plumeau stoft u meubels en voorwerpen af zonder veel kracht te zetten. Ook hoeft u niet te bukken voor de plinten of te reiken om boven op een kast te stoffen.

  Hoe werkt een plumeau?

  Met een plumeau maakt u meubels en voorwerpen stofvrij. Het bestaat uit een steel, met aan het uiteinde een verenpluim, een pluim of zeer zachte borstel van synthetisch materiaal. Door de flexibele pluim stoft u zonder problemen grillig gevormde voorwerpen. Met de plumeau stoft u eenvoudiger dan met een stofdoek allerlei randjes, stangetjes of takjes. Door middel van statische elektriciteit houdt de plumeau de stofdeeltjes vast. Na het afstoffen verwijdert u het stof door de plumeau uit te kloppen.

  Productoverzicht

  Uitvoeringen

  • Er zijn plumeaus met een telescopische/ uit te schuiven steel of een gehoekte steel.
  • Er is een plumeau van microvezel, en werkt als een microvezeldoekje.

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactPlumeau met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  Deel deze pagina via: