Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Anti-lekbeker

Wilt u zonder te morsen zelfstandig drinken, ook met trillende handen (tremor)? Anti-lekbekers hebben een vormgeving en/of de eigenschappen die knoeien en lekken tegengaan.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een anti-lekbeker?

  Anti-lekbekers maken zelfstandig drinken of het toedienen van vocht en vloeibaar eten zonder morsen en lekken mogelijk.

  Hoe werkt een anti-lekbeker?

  De aanpassingen en eigenschappen van de anti-lekbekers maken drinken zonder knoeien mogelijk, zie verder hieronder bij uitvoeringen voor de verschillende soorten anti-lekbekers en hun werking.

  YouTube video thumbnail

  Belangrijk om te weten

  • Niet alle bekers zijn geschikt voor de vaatwasser en/of magnetron.
  • Probeer een beker eerst uit met een kleine hoeveelheid vocht.

  Productoverzicht

  Uitvoeringen

  • Tuitbeker. Deze bekers hebben een afneembare drinktuit die de beker volledig afsluit. De tuit laat de drank door een kleine opening door. De drinktuit heeft als voordeel dat u niet achterover hoeft te buigen waardoor u zich niet zo snel verslikt.
  • Rietjesbeker. Deze bekers hebben een ingebouwd rietje aan de bovenkant. U kunt ook een beker gebruiken met een rietje, dat u vastzet met een klemmetje. Er bestaan kogelrietjes die er voor zorgen dat de vloeistof na een slok terugzakt, zodat u niet te veel lucht binnen krijgt. U proeft veel minder bij het drinken uit een rietje.
  • Beker met een neusuitsparing. Deze bekers maken het kantelen van uw hoofd overbodig.
  • SASSCup, ontwikkeld voor Parkinson, ook geschikt voor gebruik bij Huntington, spasmes of ouderdomstrillingen.

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Achtergrondinformatie

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactAnti-lekbeker met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 02-08-2023 

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: