Nieuwe website Hulpmiddelenwijzer gelanceerd


De compleet vernieuwde Hulpmiddelenwijzer is gelanceerd. De website biedt onafhankelijke en eerlijke informatie over de verschillende soorten hulpmiddelen die het dagelijks leven van ouderen en mensen met een beperking makkelijker maken. Zo kunnen zij beter kiezen uit het grote aanbod aan hulpmiddelen op de markt.

De nieuwe Hulpmiddelenwijzer is bedoeld voor eindgebruikers van hulpmiddelen, mantelzorgers en zorgmedewerkers. De website bevat een overzicht van middelen en mogelijkheden voor mensen bij wie dagelijkse handelingen niet (meer) vanzelf gaan. Bij elk hulpmiddel leest u:
 
  • Wat het is.
  • Waarvoor u het kunt gebruiken.
  • Welke vergoedingen mogelijk zijn.
  • ​Welke varianten verkrijgbaar zijn.
 

Gebruiksvriendelijkheid voorop bij nieuwe Hulpmiddelenwijzer


We willen vooral de gebruiksvriendelijkheid van de website vergroten. De nieuwe Hulpmiddelenwijzer ziet er dan ook compleet anders uit dan de voorgaande.
 
Erik de Jeu, technisch projectleider bij Vilans: ‘De informatie die we via de Hulpmiddelenwijzer geven wordt zeer gewaardeerd. Vooral informatie over vergoedingen van hulpmiddelen. Dat hebben we dan ook behouden in de nieuwe site. Het bleek echter dat mensen moeite hadden om snel de informatie te vinden waarnaar ze op zoek waren. In samenwerking met een ontwerpbureau en een aantal eindgebruikers hebben we gekeken hoe we dat konden verbeteren.’
 

Hulpmiddelen bij dagelijkse activiteiten


Hulpmiddelenwijzer is ontwikkeld in opdracht van VWS en is bedoeld voor mensen die worden geconfronteerd met een beperking van henzelf of van hun naaste, waardoor ze dagelijkse activiteiten niet zelfstandig, veilig of comfortabel kunnen uitvoeren. Dat helpt hen zo lang mogelijk mobiel en zelfstandig te blijven en ondersteunt de verzorging thuis.


Meer informatie

 

 

Bedankt voor uw feedback!

Met uw feedback kunnen we onze website nog beter maken. Klik op het kruisje om verder te gaan.

Deel deze pagina

U kunt hier meer informatie vinden over het delen op social media. Door te klikken op één van onderstaande knoppen wordt u direct doorverwezen naar de betreffende social media.

Facebook Twitter LinkedIn

Bedankt voor uw feedback!

Zou u ons een toelichting willen geven op de feedback?
Klik hier voor het formulier