Werkblad voor rolstoel

Laatste update: 09.08.2018
Werkbladen voor rolstoelen maken het mogelijk dat u voorwerpen voor u kunt neerzetten en daardoor binnen reikafstand verschillende activiteiten kunt doen terwijl u in een rolstoel zit. Veel werkbladen of werktafels kunt u in een hoek verstellen. De besturing van een elektrische rolstoel zit soms gemonteerd op een werkblad. 

Waarvoor dient het?

Werkbladen voor rolstoelen zorgen ervoor dat u voorwerpen bij de hand heeft als u in een rolstoel zit. U hoeft daardoor niet te bukken of buiten de rolstoel te leunen als u bepaalde activiteiten, zoals eten, schrijven of spelen, wilt doen. Werkbladen geven ook ondersteuning en voorkomen dat de armen afglijden en tussen de wielen kunnen komen.

Hoe werkt het?

Werkbladen passen voorop de rolstoel en kunnen worden afgenomen of weg geklapt naar de zijkant.

Belangrijk om te weten

  • De meeste werkbladen hebben een opstaande rand.
  • U kunt kiezen uit verschillende materialen, zoals plexiglas of hout.
  • U kunt werkbladen op maat laten maken.
  • Werkbladen belemmeren de rolstoelgebruiker bij het in en uit de rolstoel komen. U krijgt daarom te maken met vrijheidsbeperking. Hiervoor bestaan alternatieven (pdf).
  • Meer over rolstoelen op www.regelhulp.nl.

Uitvoeringen

  • Halve werkbladen. Deze werkbladen passen op één van de armleuningen. U gebruikt ze aan de kant van de arm en hand waarmee u activiteiten kunt doen. Na gebruik klapt u het werkblad naar de zijkant weg.
Verder zoeken
U kunt meer informatie over dit hulpmiddel via Google vinden.

Tips van gebruikers

 

Andere hulpmiddelen bij Spullen meenemen

 

Ook iets voor u?

 
 
Extra informatie
Voor onafhankelijke informatie over ziekte en gezondheid.
Voor onafhankelijke informatie over vergoedingen en regelingen.
Per Saldo is een belangenvereniging van en voor mensen die hun zorg en begeleiding zelf willen regelen met een persoonsgebonden budget (pgb).

Deel deze pagina

U kunt hier meer informatie vinden over het delen op social media. Door te klikken op één van onderstaande knoppen wordt u direct doorverwezen naar de betreffende social media.

Facebook Twitter LinkedIn