Tijdschakelaar

Laatste update: 17.07.2018
Met een tijdschakelaar gaat de tv of lamp op het ingestelde tijdstip uit. Een teken om naar bed te gaan. Dit helpt bij een verstoord dag en nachtritme of oriëntatie in tijd. Op elektrische apparaten kan de schakelaar brand voorkomen.
  • Tijdschakelaar
    Tijdschakelaar

Waarvoor dient het?

Een tijdschakelaar helpt bij oriëntatie in tijd. Hij brengt structuur aan door op ingestelde tijden elektrische apparaten aan of uit te zetten. In combinatie met een elektrische kookplaat wordt brand voorkomen. Met een tijdschakelaar bespaart u ook energie.

Hoe werkt het?

Een tijdschakelaar plaatst u in een stopcontact. U steekt de stekker van het apparaat in de schakelklok. De ronde schijf met aanduiding van de uren draait in één dag rond. U klikt de pinnetjes rond de schuif omhoog of omlaag, hiermee wordt de spanning geregeld. U kunt per dag diverse "aan" en "uit" momenten instellen, met een duur van minimaal 15 minuten.

Belangrijk om te weten

  • Een tijdschakelaar werkt alleen als u de pinnetjes goed instelt en als het pinnetje bij het juiste uur staat.
  • Een tijdschakelaar fungeert als TV slot. De vrijheid beperkende maatregel om tv gebruik te controleren of verbieden, is dan niet meer nodig.

Uitvoeringen

  • Digitale tijdschakelaars met tijds-, dag- en temperatuuraanduiding.
  • Digitale tijdschakelaar met led display en kinderbeveiliging. 
  • Tijdschakelaar met ingebouwde accu, bij stroomuitval blijft hij werkzaam.
Verder zoeken
U kunt meer informatie over dit hulpmiddel via Google vinden.

Tips van gebruikers

 

Andere hulpmiddelen bij Omgeving besturen

Zoek verder op
 

Ook iets voor u?

 
 
Extra informatie
Voor onafhankelijke informatie over ziekte en gezondheid.
Voor onafhankelijke informatie over vergoedingen en regelingen.
Per Saldo is een belangenvereniging van en voor mensen die hun zorg en begeleiding zelf willen regelen met een persoonsgebonden budget (pgb).

Deel deze pagina

U kunt hier meer informatie vinden over het delen op social media. Door te klikken op één van onderstaande knoppen wordt u direct doorverwezen naar de betreffende social media.

Facebook Twitter LinkedIn