Stopcontactschakelaar met afstandsbediening

Laatste update: 25.07.2018
Met een afstandsbediening bestuurt u een speciale schakelaar die u in een stopcontact heeft gestopt. Die speciale schakelaar  bedient de verlichting of bepaalde apparaten. Zo zet u bijvoorbeeld lampen of een koffiezetmachine aan of uit.


 

Waarvoor dient het?

De stopcontactschakelaars met afstandsbediening gebruikt u als u moeilijk loopt of moeite heeft met bukken naar de afzonderlijke contactpunten van de verlichting en apparaten om ze aan- of uit te zetten. Datzelfde geldt voor het aansturen, bijvoorbeeld bij het dimmen van licht.

Hoe werkt het?

U steekt de speciale schakelaar, met daarin de stekker die een apparaat of verlichting bedient, in het stopcontact. Met de afstandsbediening bestuurt u die schakelaars om daarmee een apparaat te activeren, te bedienen of te deactiveren.

Belangrijk om te weten

  • Afstandsbedieningen die werken op radiosignalen in plaats van op infrarood kunnen ook door muren heen schakelaars aansturen.
  • Er zijn speciale stopcontactschakelaars voor zwaardere apparaten en voor buitenstopcontacten.
  • Het bereik van de afstandsbedieningen verschilt nogal. Dat is vooral belangrijk als u ook 'buiten' of van grotere afstand apparaten wilt bedienen.
Verder zoeken
U kunt meer informatie over dit hulpmiddel via Google vinden.

Tips van gebruikers

 

Andere hulpmiddelen bij Omgeving besturen

 

Ook iets voor u?

 
 
Extra informatie
Voor onafhankelijke informatie over ziekte en gezondheid.
Voor onafhankelijke informatie over vergoedingen en regelingen.
Per Saldo is een belangenvereniging van en voor mensen die hun zorg en begeleiding zelf willen regelen met een persoonsgebonden budget (pgb).

Deel deze pagina

U kunt hier meer informatie vinden over het delen op social media. Door te klikken op één van onderstaande knoppen wordt u direct doorverwezen naar de betreffende social media.

Facebook Twitter LinkedIn