Rollators, 4 wielen

Laatste update: 12.06.2017
Rollators met 4 wielen bieden u veel steun bij het lopen in huis en buiten. De meeste rollators hebben een zitje waarop u kunt uitrusten of wachten.
Rollator met vier wielen
Rollator met vier wielen

Waarvoor dient het?

Rollators met 4 wielen zorgen ervoor dat u zonder onderbreken kunt lopen over korte en langere afstanden zonder het risico snel te vallen.

Hoe werkt het?

U duwt de rollator met 4 wielen vooruit aan de handvatten en loopt er achter aan. Aan de handvatten zitten ook de remmen. Als u er op wilt zitten, zet u de rollator vast met de parkeerrem. U kunt de meeste rollators opklappen om hem gemakkelijker mee te nemen, maar een 4 wiel rollator blijft wel behoorlijk groot en zwaar.

Belangrijk om te weten

Kosten en vergoedingen

Wat kost het?
Kostenindicatie: vanaf 90 euro

Wordt het vergoed?
U krijgt het hulpmiddel niet vergoed. Mogelijk krijgt u wel korting via uw zorgverzekeraar. Raadpleeg daarvoor de polisvoorwaarden of neem contact op met uw zorgverzekeraar.
U kunt het hulpmiddel lenen tot maximaal 6 maanden. Neem contact op met uw zorgverzekeraar of word lid van een (thuiszorg)organisatie.
Verder zoeken
U kunt meer informatie over dit hulpmiddel via Google vinden.

Tips van gebruikers

 

Andere hulpmiddelen bij Lopen met rollator

Deel deze pagina
 
 
 
Extra informatie
Voor onafhankelijke informatie over ziekte en gezondheid.
Voor onafhankelijke informatie over vergoedingen en regelingen.
Per Saldo is een belangenvereniging van en voor mensen die hun zorg en begeleiding zelf willen regelen met een persoonsgebonden budget (pgb).