Kinderstoel voor eten

Kinderstoelen bieden extra steun bij het zitten. Deze stoelen zijn bedoeld voor kinderen met een lichte tot matige behoefte aan ondersteuning. Als meer steun nodig is, neemt u een aangepaste kinderstoel. U kunt kinderstoelen meestal instellen op maat van het kind, zodat ze ook meegroeien. De meeste kinderstoelen kunt u verstellen, bijvoorbeeld de rugleuning of de hoogte. Kinderstoelen hebben vaak wieltjes, zodat u de stoel ook in huis kunt voortduwen. Op kinderstoelen passen veel accessoires, zoals een werk-eetblad, been- of voetensteun, hoofdsteun en zitkussens.

Waarvoor dient het?

Een kinderstoel ondersteunt bijvoorbeeld bij eten, schoolwerk en spelen. Daardoor raakt een kind minder snel moe en kan het zich beter concentreren. De goede zithouding stimuleert de groeiontwikkeling en heeft invloed op het gedrag (bewegingsonrust).

Hoe werkt het?

U laat de kinderstoel instellen op maat van uw kind.

Belangrijk om te weten

  • Beschrijf in detail wat uw kind met de stoel moet kunnen doen (spelen, alleen eten, enz.), waar de stoel gebruikt wordt (thuis in verschillende ruimtes, school, enz.), hoe lang uw kind in de stoel zit (comfort).
  • Laat u zich goed voorlichten zodat u weet welke stoel het meest geschikt is. Zeker als een kind langer in de stoel moet zitten, bijvoorbeeld op school.
  • Let op de instructie, maten en het toegestane gewicht zoals aangegeven door de fabrikant. De stoel moet ook veilig zijn, dus robuust en stabiel zijn. 
  • Houd rekening met de groei van uw kind.

Uitvoeringen

Er bestaan veel verschillende soorten en types kinderstoelen voor lichte tot matige ondersteuning, bijvoorbeeld:
  • Hoge stoelen, soms met instelbare rugleuning en zithoogte. Sommige zijn inklapbaar. Hoge stoelen worden vaak gebruikt om een kind eten te geven.
  • Kinderstoelen zonder wielen. 
  • Kinderstoelen met wielen.

Vindt u de informatie op deze pagina nuttig?

Verder zoeken

U kunt meer informatie over dit hulpmiddel via Google vinden.
Laatst herzien op 6 december 2018

Tips van gebruikers

 

Andere hulpmiddelen bij ADHD of ADD

 

Ook iets voor u?

 
 

Extra informatie

Voor onafhankelijke informatie over ziekte en gezondheid.
Voor onafhankelijke informatie over vergoedingen en regelingen.
Per Saldo is een belangenvereniging van en voor mensen die hun zorg en begeleiding zelf willen regelen met een persoonsgebonden budget (pgb).

Bedankt voor uw feedback!

Met uw feedback kunnen we onze website nog beter maken. Klik op het kruisje om verder te gaan.

Deel deze pagina

U kunt hier meer informatie vinden over het delen op social media. Door te klikken op één van onderstaande knoppen wordt u direct doorverwezen naar de betreffende social media.

Facebook Twitter LinkedIn

Bedankt voor uw feedback!

Zou u ons een toelichting willen geven op de feedback?
Klik hier voor het formulier