Apps voor bloedglucosemeting

Laatste update: 31.05.2018
Wilt u de glucosewaarden in uw bloed bijhouden? Er zijn verschillende apps die dit mogelijk maken. De apps meten meestal ook de inname van koolhydraten en het gebruik van insuline en medicijnen. 

Waarvoor dient het?

Een app voor bloedglucosemeting gebruikt u als u diabetes (suikerziekte) heeft. De app berekent uw bloedwaarden. Dit is bijvoorbeeld handig als u niet goed weet wanneer u de glucosewaarde moet meten. De gegevens analyseert u in de meeste gevallen via een online account.

Hoe werkt het?

De werking per app is verschillend. U vult in wat u eet en krijgt daarmee een overzicht van wat u op een dag heeft gegeten en wat de bloedwaarden zijn. De medicatieinname, het lichaamsgewicht en de mate van lichaamsbeweging zijn factoren die de app meeneemt in de berekening van de glucosewaarde. Andere functies zijn het afgeven van een signaal als u het glucosegehalte moet meten en het in de gaten houden van de bloedsuikerspiegel. Als de waarde te hoog of te laag is, is het vaak mogelijk om via de app contact te leggen met een arts.
 

Belangrijk om te weten

  • Raadpleeg bij twijfel over het glucosegehalte altijd een arts. De apps geven niet exact aan wat het glucosegehalte is.
  • Voor een goede berekening van het glucosegehalte dient u 4 keer per dag alles in te vullen.
  • Er bestaan apps speciaal voor kinderen.
  • Beoordeel met de Vilans App Check of een app betrouwbaar is.
  • Meer over hulpmiddelen voor diabetes op Diabetesvereniging Nederland en Diabetes Fonds.
  • Onafhankelijke informatie over vergoedingen en regelingen: www.regelhulp.nl.
  • Onafhankelijke informatie over ziekte en gezondheid: Thuisarts.nl.
  • Per Saldo is een belangenvereniging van en voor mensen die hun zorg en begeleiding zelf willen regelen met een persoonsgebonden budget (pgb).
Verder zoeken
U kunt meer informatie over dit hulpmiddel via Google vinden.

Tips van gebruikers

 

Andere hulpmiddelen bij Eten en drinken

 

Ook iets voor u?

 
 
Extra informatie
Voor onafhankelijke informatie over ziekte en gezondheid.
Voor onafhankelijke informatie over vergoedingen en regelingen.
Per Saldo is een belangenvereniging van en voor mensen die hun zorg en begeleiding zelf willen regelen met een persoonsgebonden budget (pgb).

Deel deze pagina

U kunt hier meer informatie vinden over het delen op social media. Door te klikken op één van onderstaande knoppen wordt u direct doorverwezen naar de betreffende social media.

Facebook Twitter LinkedIn