Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Mobiele telefoon, senioren

Mobiele seniorentelefoons zijn eenvoudiger te bedienen en te gebruiken. Deze telefoons hebben minder mogelijkheden dan standaard mobiele telefoons, waardoor u minder hoeft te kiezen. Vaak hebben ze ook een noodknop waarmee u met één druk op de knop een aangesloten noodcentrale of familie en mantelzorgers bereikt. Seniorentelefoons houden ook rekening met slechthorendheid en zijn eenvoudiger te bedienen bij pijn of last met handen en vingers. Bijna elke mobiele telefoon die nu verkocht wordt is een 'smartphone' of slimme telefoon. Een smartphone heeft allerlei extra functionaliteiten, zoals toegang tot het internet, de mogelijkheid om apps te downloaden, gps en een betere camera.

Inhoud

    Inhoud

    Waarvoor dient een mobiele seniorentelefoon?

    Mobiele seniorentelefoons gebruikt u als u een standaard mobiele telefoon te ingewikkeld vindt. Of wanneer u de knoppen op de telefoon niet goed kunt zien of de tekst op het scherm niet goed kunt lezen. Meestal kunt u een speciale noodknop en/of sneltoetsen naar belangrijke nummers (laten) instellen.

    Hoe werkt een mobiele seniorentelefoon?

    • Vereenvoudiging. Mobiele seniorentelefoons bieden veel minder mogelijkheden om extra’s te installeren en te gebruiken. De software en bediening is ook sterk vereenvoudigd: kiezen van telefoonnummers kan ook met voorgeprogrammeerde nummers.
    • Zien en bedienen. Deze telefoons hebben grote en duidelijke knoppen die geschikt zijn om ze van elkaar te onderscheiden of met een vinger te bedienen. Het toetsenbord is verlicht en ze hebben een hel verlicht beeldscherm, meestal met veel contrast. De cijfers en letters op het beeldscherm zijn ook groter.
    • Horen. Deze telefoons gaan trillen bij een oproep en versterken het geluid.
    YouTube video thumbnail

    Belangrijk om te weten

    • Er bestaan oplaadstations waarmee u zonder gepruts met snoertjes de telefoon oplaadt.
    • U kunt ook een losse luidspreker op de telefoon aansluiten.

    Productoverzicht

    Alternatieven

    • Er bestaan ook telefoons voor vaste lijn en smartphones voor senioren.
    • Een opklapbare senioren smartphone die u kunt neerzetten tijdens het telefoneren of het kijken van filmpjes via internet of whatsapp.

    Wordt het vergoed?

    U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

    Hoe te verkrijgen?

    Zelf aanschaffen

    Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

    Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

    Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

    Meer informatie

    Vragen of opmerkingen

    De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

    Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactMobiele telefoon, senioren met ons opnemen.

    Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

    • Laatst herzien op: 22-10-2023 

    Gerelateerde hulpmiddelen

    Deel deze pagina via: