Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

App voor vocht- en voedselinname

Wilt u weten of u genoeg vocht en voedsel binnenkrijgt? Apps kunnen de inname van voedsel en vocht meten en op een laagdrempelige manier bijhouden. U kunt een app vaak instellen dat u een melding krijgt bij te veel of juist te weinig inname van eten of drinken.

Inhoud

    Inhoud

    Waarvoor dient een vocht en voedsel app?

    Een app voor voedsel- en/of vochtinname ondersteunt u of uw mantelzorger bij het binnen krijgen van de juiste hoeveelheid vocht en voedsel, niet te veel en niet te weinig.

    Hoe werkt een vocht en voedsel app?

    Elke app werkt op een andere manier, bijvoorbeeld door iemand zelf te laten registreren wat hij of zij eet en hoeveel er op een dag nodig is. Soms zoekt de app ook bijbehorende hoeveelheid calorieën.

    Belangrijk om te weten

    • In de app store kunt u zoeken op voeding of nutrition. Er bestaan veel apps, vooral voor afvallen. Veel van deze apps promoten bepaalde producten (reclame).
    • Wat moet u weten vóórdat u een app installeert? Lees de tips uit de App-check van Vilans.

    Productoverzicht

    Alternatieven

    • Er bestaan ook hulpmiddelen voor het bijhouden van eten en drinken. Bijvoorbeeld een vork die meet wat u eet of een drinkbeker die meet hoeveel u drinkt. Of een speciale waterkan die meet hoeveel water eruit gaat en een signaal geeft als dat niet op tijd gebeurt.
    • Sommige activiteiten of bewegingsmeters helpen ook bij het bijhouden van inname van vocht en voedsel.

    Wordt het vergoed?

    U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

    Hoe te verkrijgen?

    Zelf aanschaffen

    Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

    Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

    Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

    Vragen of opmerkingen

    De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

    Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactApp voor vocht- en voedselinname met ons opnemen.

    Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

    • Laatst herzien op: 20-07-2023 

    Gerelateerde hulpmiddelen

    Deel deze pagina via: